Уставниот суд ќе одлучува дали да се плаќа парното што не се користи

Уставниот суд денеска ќе ја разгледува иницијативата за оценување на уставноста на членот 66, од правилата за снабдување со топлинска енергија, донесени од регулаторната комисија за енергетика, со кој всушност...

Во Штип се одржа првата текстилијада

Потребна е солидарност и борба за работничките права порача текстилната работничка Ивана Грозданова во својата монодрама „Сонот на обесправените“. Работела во една од познатите странски компании во Штип,  се што...

Возачите не се прилагодуваат на зимските услови на патиштата

Возило излета од пат, сите патници се повредени, верижен судир на патот Гостивар – Кичево, автомобил излета од Автопатот Тетово – Гостивар и ја проби заштитната ограда. Ова се само...

Лани највисоката годишна бруто плата 2,7 милиони евра, исплатена во приватното здравство

Највисоката годишна бруто плата во Македонија лани е исплатена во приватното здравство и изнесува 167.786.446 денари (2,7 милиони евра), а 25,6 (416.000 евра) милиони денари е највисокиот исплатен бунус од...

Лани највисоката годишна бруто плата 2,7 милиони евра, исплатена во приватното здравство

Највисоката годишна бруто плата во Македонија лани е исплатена во приватното здравство и изнесува 167.786.446 денари (2,7 милиони евра), а 25,6 (416.000 евра) милиони денари е највисокиот исплатен бунус од...

Месечно буџетот на ПИОМ е краток за 2 милијарди денари

Според податоците кои што ги објавува Министерстовото за финансии на својата интернет страница за првите десет месеци од оваа година дупката на државниот пензиски фонд е 19,44 милијарди денари односно...

Албанија за девет месеци од туризмот инкасира 1,3 милијарди евра

Албанската економија за девет месеци оствари над 1,3 милијарди евра бруто приходи од туризмот. Овој сектор има најголема динамка во последните две години, соопшти Централната банка на Албанија. - Во...

Анѓушев: БДП ќе се зголеми ако порасне извозот

Извозот во бруто домашниот производ учествува со 53 проценти и за да се обезбеди поголем раст на економијата од четири, пет или шест отсто, учеството на извозот во БДП треба да...

Барање до стечајниот управник на Фени да обезбеди услови за непречен увид во имотот на допжникот

Трите банки предлагачи на стечајната постака за Фени Индустри АД Кавадарци испратија писмо до привремениот стечаен управник Мирослав Анастасиевски во кое го информираат дека стапиле во разговори со заинтересирани инвеститори...

Повисоки придонеси за ултра високите плати од идната година

Повисока основица за плаќање придонеси за ултра високите плати ќе важи од јануари идната година. Владата на својата последна седница во петокот одлучи основицата за пресметка на придонесите да ја...