ТАА ЛУДА ЉУБОВ

Животот на средовечен сопруг драматично се менува кога неговата сопруга бара да се разведе. Тој се обидува повторно да ја открие својата машкост со помош на новиот пријател Јаков, кој...

ДНЕВНИК НА НАВРЕДИ

Војна, санкции и немаштина. Eдна брачна двојка бара начин да го сочува достоинството во виорот на општественото лудило... Режија: Здравко Шотра; Улоги: Марко Николиќ, Вера Чукиќ https://www.youtube.com/watch?v=9RjmyOera18

МЕ НЕМА

Поет, пророк, одметник, рок икона,  лажна ѕвезда, проповедник. Кој е вистинскиот Боб Дилан? Шестте инкарнации на Боб Дилан во биографскиот филм ги играат дури шест различни актери. Режија: Тод Хејнс...

ДОУШНИК

Црна комедија базирана на вистинската приказна за најпознатиот корпоративен доушник во историјата на Америка. Витакер кој е вработен во една компанија наеднаш станува доушник за ФБИ за илегалните дејствија во својата...

ОПЕРАЦИЈА ХРОМИТ

„Операција Хромит" е инспириран од вистински настани и ја следи битката кај Инчон, кога силите на ОН организираа ненадеен напад врз север. Режија: Џон Х. Ли; Улоги: Лиам Нисон, Јунг-ја...

БЕГСТВО

Брент е рели возач кој овој пат ќе мора да вози под непозната, туѓа команда, во опасна мисија за да ја спаси киднапираната сопруга. Трката со времето почнува... Режија: Кортни...

БАНКА БАНКРОТ

Чарлс е главен во банка стара двеста години. Но има еден проблем, банката е на жена му а тој не знае ништо за банкарството... Режија: Вадим Жан ; Улоги: Келси...

ДВАЈЦА ВОИНИ

Пораснати онаму кадешто легендите се раѓаат,  двајца браќа станаа мастери и двајцата се родени да бидат водачи. Но еден е оној кој ќе ги  однесе сите до слободата... Режија:Ву-пинг Јуен...

ПОСЕБЕН ТРЕТМАН

Доктор Илиќ има посебни методи за лечење на алкохоличари, особено оние ко се лекуваат присилно... Режија: Горан Паскаљевиќ; Улоги: Бата Стојковиќ, Павле Вуисиќ, Бора Тодоровиќ     https://www.youtube.com/watch?v=-uDm5T7qZzM  

ЛЕЈДИ МАКБЕТ

Кетрин не можеше да одбере за кого ќе се мажи ниту како тој ќе се однесува кон неа и живее понижена и обесправена. Но кога во неа ќе се родат...