Категорија : Телма амбуланта

Емисии Наука и здравје Телма амбуланта

Симетрични лица и подмладување на лице без хируршки нож- Телма амбуланта

Дејан Дејан
Симетричните лица се сметаат за многу привлечни. Колку се чести лицата со правилна симетрија? Може ли тоа да се постигне со нехируршки зафати како што...
Емисии Наука и здравје Телма амбуланта

Како лицата со дијабетес да го одржуваат својот вид и да ги лекуваат компликациите од него-Телма амбуланта

Дејан Дејан
Покачениот шеќер во крвта предизвикува компликации и проблеми со видот. Дијабетската ретинопатија е сериозна болест која може да се контролира доколку навремено се откријат промените...
Емисии Наука и здравје Телма амбуланта

На кој начин бактериите што живеат во нас влијаат на имунитетот- Телма амбуланта

Дејан Дејан
Многу здравствени состојби, од дебелина до анксиозност, се поврзуваат со микроорганизмите односно бактериите што живеат на нас и во нас. Микробиомот е се поприсутен во...
Емисии Наука и здравје Телма амбуланта

Зголемена вредност на мастите во крвта – холестерол и триглицериди, Телма амбуланта

Дејан Дејан
Зголемените вредности на мастите во крвта се најголем ризик фактор за развој на болести на срцето  и крвните садови. Поголем од покачениот крвен притисок и...
Емисии Наука и здравје Телма амбуланта

Како да препознаеме дали сме под стрес, што помага кај ПТСТ синдром- Телма амбуланта

Дејан Дејан
Стресните настани им се случуваат на сите луѓе, секојдневно. Тие изместуваат од рамнотежа, но повеќето можат самостојно да ги надминат. Наспроти тоа, трауматските случувања се...
Емисии Наука и здравје Телма амбуланта

Ревматоиден артритис, најчесто заболуваат жени од 20 до 60 години- Телма амбуланта

Дејан Дејан
Ревматоидниот артритис е хронична автоимуна болест на целиот организам, од која најмногу страдаат зглобовите. Најчесто заболуваат жените на возраст од 20 до 60 години. На...
Емисии Наука и здравје Телма амбуланта

Со избор на храна против кардио-васкуларни болести- Телма амбуланта

Дејан Дејан
Се што е екстремно му наштетува на телото, така што и исхраната треба да биде избалансирана. Која храна е добра како превенција од кардиоваскуларни заболувања,...
Емисии Наука и здравје Телма амбуланта

Живот со срцева слабост-Телма амбуланта

Дејан Дејан
Срцевата слабост е сериозно и често заболување. Оние што ја имаат дијагнозата најчесто имаат ,,проширено”, зголемено срце и забрзан пулс. Зошто се случува тоа? Доколку...
Емисии Наука и здравје Телма амбуланта

Кој може, а кој не може да биде крводарител?- Телма амбуланта

Дејан Дејан
Секој од нас се раѓа со одредена крвна група, А, Б, АБ или нулта, со позитивен или негативен РХ фактор. Кои крвни групи се компатибилни...
Емисии Наука и здравје Телма амбуланта

Лична приказна за борбата со карцином на дојка. Како да го откриете навреме- Телма амбуланта

Дејан Дејан
Според податоците на СЗO ракот на дојка е најчеста форма на карцином кај жените. Кога да се посомневаате на оваа болест и колкави се шансите...

Користиме колачиња на нашата веб-страна за да ви го дадеме најрелевантното искуство со запомнување на вашите преференции и повторни посети. Со кликнување на „Прифати“, вие се согласувате да се користат колачиња. Прифати Прочитај повеќе