Програма

24-04-2017

6:30
Вести, информативна програма (реприза на вестите од 21:30)
7:00
Пасија, документарна програма
7:35
Македонска забавна музикамузика
8:00
Утринска на Телма, утринска програма
8:30
Вести, информативна програма
8:38
Метео
8:39
Утринска на Телма, утринска програма
9:00
Топ шоп
9:20
Телма амбуланта, утринска програма
10:30
Вести,
10:40
Метео
10:42
Утринска на Телма, утринска програма
12:00
0м+ со Марија Атанасовска
12:29
Утринска на Телма, утринска програма
12:30
Вести, информативна програма
12:40
Метео
12:45
Храна и вино, емисија за кулинарство
13:15
Топ шоп
13:35
Незадолжително, реприза
14:05
Топ шоп
14:40
Господин Селфриџ, сериски филм
15:30
Вести, информативна програма
16:00
Фчерашни новости, реприза
16:30
Пасија, документарна програма
17:00
Антимафија тим, сериски филм
17:50
Храна и вино, емисија за кулинарство
18:30
Вести, информативна програма
19:15
Топ тема на Ваша страна, дебатна емисија
20:30
Кога Џо Милер ќе се изјасни дека не е виновен, градот Броудчрч треба да се подготви за комплетно судењето. Во меѓувреме, една жена по име Клер, од случајот „Сендбрук“, се потпира на Алек за заштита. Главни улоги: Дејвид Тенант и Оливија Колман; https://www.youtube.com/watch?v=oc_2IABeWUs
Бродчрч (прва епизода, сез 2), сериски филм
21:30
Вести, информативна програма
22:05
Содржина: Притворениот вампир, Варнава Колинс, е ослободен и се враќа во домот на својот прадедо, каде дисфункционалните потомци имаат потреба од неговата заштита. Режија: Тим Бартон; Улоги: Џони Деп, Мишел Фајфер и Ева Грин; https://www.youtube.com/watch?v=N6tVdffCr_M
Мрачни сенки (DARK SHADOWS - 2012) 113 минути, игран филм
0:01
Топ тема на Ваша старна, реприза
1:10
Гласот на Америка, вести
1:20
Игран филм
3:00
Утринска на Телма, реприза
5:00
Македонска народна музика
5:30
Македонска забавна музика
6:00
Храна и вино, реприза
25-04-2017
6:30
Вести, информативна програма (реприза на вестите од 21:30)
7:00
Ајде дома, реприза
7:45
Македонска забавна музикамузика
8:00
Утринска на Телма, утринска програма
8:30
Вести, информативна програма
8:38
Метео
8:40
Утринска на Телма, утринска програма
9:00
Топ шоп
9:20
Телма амбуланта, утринска програма
10:30
Вести, информативна програма
10:38
Метео
10:40
Утринска на Телма, утринска програма
12:00
0м+ со Марија Атанасовска, утринска програма
12:29
Утринска на Телма, утринска програма
12:30
Вести, информативна програма
12:40
Метео
12:45
Храна и вино, емисија за кулинарство
13:15
Топ шоп
13:30
Господин Селфриџ, сериски филм
14:25
Топ шоп
14:35
Код со Снежана Лупевска Созен, информативна програма
15:30
Вести, информативна програма
16:05
Седар Ков, сериски филм
17:00
Антимафија тим, сериски филм
17:55
Храна и вино, емисија за кулинарство
18:30
Вести, информативна програма
19:15
Топ тема, дебатна емисија
20:20
Нов развој во судењето на Џо Милер го изненадува судот. Алек и Ели организираат средба помеѓу Клер и Ли Ашворт, со последици за сите кои се инволвирани. Главни улоги: Дејвид Тенант и Оливија Колман; https://www.youtube.com/watch?v=oc_2IABeWUs
Бродчрч (втора епизода, сез 2), сериски филм
21:30
Вести, информативна програма
22:05
Содржина: Сопственикот на еден ноќен клуб е главен снабдувач на пазарот со новодизајнирана дрога која станува се по барана. Новата дрога предизвикува неочекувани ефекти, но смее да се конзумира само еднаш. Секако, сите кои ја пробуваат сакаат да ја земат повторно и тогаш паѓаат во стапица... Режија: Арон Кауфман; Улоги: Пирс Броснан, Џастин Чатвин и Дени Мастерсон; https://www.youtube.com/watch?v=hPzqKBs5CZ0
Порив (URGE - 2016) 89 минути, игран филм
23:59
Топ тема - реприза, дебатна емисија
1:10
Гласот на Америка, вестивести
1:20
Антимафија тим, реприза
2:10
Утринска на Телма, реприза
5:00
Македонска народна музика
5:30
Македонска забавна музика
6:00
Храна и вино, реприза

26-04-2017

6:30
Вести, информативна програма (реприза на вестите од 21:30)
7:00
Македонска народна музикамузика
7:25
Пасија, документарна програма
8:00
Утринска на Телма, утринска програма
8:30
Вести, информативна програма
8:38
Метео
8:40
Утринска на Телма, утринска програма
9:00
Топ шоп
9:20
Телма амбуланта, утринска програма
10:30
Вести, информативна програма
10:38
Метео
10:40
Утринска на Телма, утринска програма
12:00
0м+ со Марија Атанасовска, емисија за деца и родители
12:29
Утринска на Телма, утринска програма
12:30
Вести, информативна програма
12:40
Метео
12:45
Храна и вино, емисија за кулинарство
13:15
Топ шоп
13:30
Информа, магазин за млади
13:40
Еден на еден со Жарко Димитриевски, реприза
14:35
Топ шоп
14:50
Господин Селфриџ, сериски филм
15:30
Вести, информативна програма
16:05
Исаев, сериски филм
17:00
Антимафија тим, сериски филм
17:55
Храна и вино, емисија за кулинарство
18:30
Вести, информативна програма
19:15
Топ тема на Ваша страна, дебатна емисија
20:20
Милер и Харди се обидуваат да ја преземат контролата на настаните од средбата на Клер и Ли. Во меѓувреме, судскиот процес продолжува и почнува испитувањето на Алек и Милер за случувањата по убиството. Главни улоги: Дејвид Тенант и Оливија Колман; https://www.youtube.com/watch?v=oc_2IABeWUs
Бродчрч (трета епизода, сез 2), сериски филм
21:30
Вести, информативна програма
22:05
Содржина: Во 1947 година, Далтон Трамбо беше најдобар сценарист во Холивуд, додека тој и други уметници не беа затворени и ставени на црна листа поради своите политички убедувања. Филмот беше номинаран за „Оскар“. Режија: Џеј Роуч; Улоги: Брајан Кранстон, Дајан Лејн и Хелен Мирен; https://www.youtube.com/watch?v=17QBp4tZIVI
Трамбо (TRUMBO - 2015) 124 минути, игран филм
0:10
Топ тема на Ваша страна - реприза, дебатна емисија
1:20
Гласот на Америка, вестивести
1:30
Антимафија тим, игран филм
2:15
Утринска на Телма , утринска програма (р)
5:00
Македонска народна музика
5:30
Македонска забавна музика
6:00
Храна и вино, реприза

27-04-2017

6:30
Вести, информативна програма (реприза на вестите од 21:30)
7:00
Македонска народна музикамузика
7:20
Автомагазин - нова сезона, реприза
8:00
Утринска на Телма, утринска програма
8:30
Вести, информативна програма
8:38
Метео
8:40
Утринска на Телма, утринска програма
9:00
Топ шоп
9:20
Телма амбуланта, утринска програма
10:30
Вести, информативна програма
10:38
Метео
10:40
Утринска на Телма, утринска програма
12:00
0м+ со Марија Атанасовска, емисија за деца и родители
12:29
Утринска на Телма, утринска програма
12:30
Вести, информативна програма
12:40
Метео
12:45
Топ шоп
13:00
Храна и вино, емисија за кулинарство
13:30
Ајде дома, реприза
14:15
Топ шоп
14:30
Господин Селфриџ, сериски филм
15:30
Вести, информативна програма
16:10
Исаев, сериски филм
17:05
Антимафија тим, сериски филм
17:55
Храна и вино, емисија за кулинарство
18:30
Вести, информативна програма
19:15
Топ тема, дебатна емисија
20:20
Харди е револтиран, кога го прашуваат за враќањето на Ли. Клер не ги почитува упатствата на Харди да не се види со Ли. Поранешен жител се враќа во Броудчрч. Главни улоги : Дејвид Тенант и Оливија Колман; https://www.youtube.com/watch?v=oc_2IABeWUs
Бродчрч (четврта епизода, сез 2), сериски филм
21:30
Вести, информативна програма
22:10
Содржина: Група на луѓе се обидуваат да ја преминат границата на Мексико во САД, се соочуваат со еден човек кој ја има преземено гранична патрола во своите расистички раце. Режија: Јонас Куарон; Улоги: Гаел Гарсија Бернал и Џефри Дин Морган; https://www.youtube.com/watch?v=8Jzb3CGt6TQ
Пустина (DESIERTO - 2015) 94 минути, игран филм
23:50
Топ тема - реприза, дебатна емисија
1:05
Гласот на Америка, вестивести
1:15
Антимафија тим, игран филм
2:10
Утринска на Телма , утринска програма (р)
5:00
Македонска народна музика
5:30
Македонска забавна музика
6:00
Храна и вино, реприза

28-04-2017

6:30
Вести, информативна програма (реприза на вестите од 21:30)
7:00
Македонска забавна музикамузика
7:15
Код со Снежана Лупевска Созен, реприза
8:00
Утринска на Телма, утринска програма
8:30
Вести, информативна програма
8:38
Метео
8:40
Утринска на Телма, утринска програма
9:00
Топ шоп
9:20
Телма амбуланта, утринска програма
10:30
Вести, информативна програма
10:38
Метео
10:40
Утринска на Телма, утринска програма
12:00
0м+ со Марија Атанасовска, емисија за деца и родители
12:29
Утринска на Телма, утринска програма
12:30
Вести, информативна програма
12:40
Метео
12:45
Топ шоп
13:00
Храна и вино, емисија за кулинарство
13:30
Градини, реприза
14:05
Топ шопреприза
14:25
Господин Селфриџ, сериски филм
15:30
Вести, информативна програма
16:05
Исаев, сериски филм
16:05
Антимафија тим, сериски филм
17:55
Храна и вино, емисија за кулинарство
18:30
Вести, информативна програма
19:15
Топ тема на Ваша страна, дебатна емисија
20:30
Синот на Милер сака да сведочи на судењето на неговиот татко. Милер му помага на Алек во решавањето на неговиот стар нерешен случај за убиство. Главни улоги: Дејвид Тенант и Оливија Колман; https://www.youtube.com/watch?v=oc_2IABeWUs
Бродчрч (петта епизода, сез 2), сериски филм
21:30
Вести, информативна програма
22:10
Содржина: Љубов, наука, секс, неверство, болести и комедија, диви, главно вистински приказни за незапирливата Ени Паркер и речиси откривањето на лек за ракот. Режија: Стивен Бернштајн; Улоги: Хелен Хант, Саманта Мортон и Арон Пол; https://www.youtube.com/watch?v=QQc9beDvUYM
Декодирањето на Ана Паркер (DECODING ANNIE PARKER - 2013) 90 минути, игран филм
0:01
Топ тема на Ваша страна, реприза
1:10
Гласот на Америка, вестивести
1:20
Игран филм
3:00
Утринска на Телма , утринска програма (р)
5:00
Македонска народна музика
5:30
Македонска забавна музика
6:00
Храна и вино, реприза

29-04-2017

6:30
Вести, информативна програма (реприза на вестите од 21:30)
7:00
Македонска забавна музика
8:00
Македонска народна музика
9:10
Топ шоп
9:30
0м+ , емисија за деца и родители
10:30
Незадолжително, реприза
11:10
Топ шоп
11:30
Телма амбуланта, реприза
12:25
Храна и вино, емисија за кулинарство (р)
13:30
Топ шоп
13:45
Телма Вет, емисија за миленичиња
14:10
Фчерашни новости, реприза
14:40
Автомагазин - нова сезона, емисија за автомобили
15:30
Вести, информативна програма
16:00
Содржина: Богатиот плејбој и полицаецот од Чикаго се враќаат во Готам Сити, каде што нивните животи се среќаваат во неочекувани ситуации. Режија: Сем Ли и Лорен Монтгомери; Улоги (гласови) : Брајан Кранстон, Бен Мекензи и Елиза Душку; https://www.youtube.com/watch?v=xdMtMU91u0U
Бетмен: Година прва (BATMAN: YEAR ONE - 2011) 95 минути , анимиран филм
17:40
Седар Ков, сериски филм
18:30
Вести, информативна програма
19:15
Еден на еден со Жарко Димитриевски, забавна емисија
20:10
Фортитуд (Fortitude), сериски филм
21:30
Вести, информативна програма
22:05
Содржина: Приказна за една од најдобрите фотографки на светот која се наоѓа среде Авганистан и жените кои водат војна. Растргната меѓу љубовта кон семејството и професијата наскоро е принудена да донесе тешка одлука. Режија: Ерик Поп; Улоги: Жулиет Бинош, Николај Костер-Валдау и Марија Дојл Кенеди; https://www.youtube.com/watch?v=hl4jDts4sB0
Илјада пати лека ноќ (1000 TIMES GOOD NIGHT - 2013) 117 минути, игран филм
23:45
Игран филм
1:40
Утринска на Телма, реприза
4:40
Македонска народна музика
5:15
Македонска забавна музика
6:00
Храна и вино, емисија за кулинарство (р)

30-04-2017

6:30
Вести, информативна програма (реприза на вестите од 21:30)
7:00
Македонска народна музика
8:00
Македонска забавна музика
9:00
Топ шоп
9:30
Вести невести, реприза
9:40
0м+, емисија за деца и родители
10:20
Топ шоп
10:35
Градини, емисија за уредување на градини
11:15
Телма амбуланта, реприза
12:10
Топ шоп
12:30
Ајде дома, сезона 9
13:20
Храна и вино, реприза
14:20
Еден на еден со Жарко Димитриевски, реприза
15:30
Вести, информативна програма
16:00
Содржина: Романтична комедија за животот на врвен готвач кој комплетно се менува кога една фатална жена станува станува старател на неговата внука. Режија: Скот Хикс; Улоги: Кетрин Зета-Џонс, Арон Екхарт и Абигејл Бреслин; https://www.youtube.com/watch?v=Xy3rdEl0Zro
Без резервација (NO RESERVATIONS - 2007)104 минути, игран филм
17:40
Незадолжително, премиера
18:30
Вести, информативна програма
19:15
Фчерашни новости, забавна емисија
19:40
Пасија, документарна програма
20:00
Криминална правда, сериски филм
21:30
Вести, информативна програма
22:05
Содржина: Откако беа сведоци на убиство, несреќната двојка на измамници за малку ја одбегна смртта изведувајќи машки стриптиз. Но, сериозните проблеми за нив допрва почнуваат... Режија: Роберт Колтаи; Улоги: Вини Џонс, Мајкл Медсен и Тамер Хасан; https://www.youtube.com/watch?v=SsFPAQwnvWA
Чудесни момци (MAGIC BOYS - 2012) 90 минути, игран филм премиера
23:45
Фчерашни новости, реприза
0:15
Игран филм
2:01
Ајде дома, реприза
2:45
Утринска на Телма, реприза
5:00
Македонска народна музика
5:30
Македонска забавна музика
6:00
Храна и вино, емисија за кулинарство (р)