Банките со можности за граѓаните за времено запирање на плаќањето на кредитите

Тутунска банка одлучи на сите граѓани ќе им даде можност да запрат со плаќање на кредитите во рок од шест месеци. Имено, сепак им остава избор ако сакаат да побараат...

Арсовска: Потребни навистина квалитетни мерки за економијата

За задржување на економијата ќе бидат потребни навистина квалитетни мерки оценува претседателката на Сојзуот на стопански комори Данела Арсовска. Најпогодени се малите компании и токму нив им е најпотребна помош...

Шест месеци одложување на наплатата на кредитните обврски од Халкбанк

Халкбанк АД Скопје донесе одлука на сите физички лица, клиенти на банката, кои по која било основа немаат ненаплатени кредитни обврски подолго од 90 дена на датум 29 февруари 2020 година,...

НЛБ Банка ќе ја одложи отплатата на кредитите за граѓаните

НЛБ Банка на сите физичките лица ќе им понуди можност за одложување на отплатата на кредитите до 6 месеци заклучно со 30.09.2020, како и рефинансирање на постоечките кредити, одобрување на...

Десетици милиони луѓе ќе останат без работа поради коронавирусиот

Глобалните загуби на работни места како резултат на кризата со коронавирус би можеле далеку да ја надминат бројката од 25 милиони граѓани, како што беа проценките пред само неколку дена,...

Турканици пред УЈП

Претпладнево, турканици пред УЈП. Неколку десетици граѓани дојдоа по документи кои ќе им овозможат аплицирање за бескаматните кредити што ги најави Владата. Сите чекаа на скалите пред главниот влез бидејќи...

Работниците да не потпишуваат празни листови, ниту пак спогодбени откази

Работниците да не потпишуваат празни листови, ниту пак спогодбени откази, апелираше денеска Кристина Ампева од Гласен Тестилец. Првите вакви случаи се забележани и во странските компании, но и во текстилните...

Дезинфекција на објектите на АД за изградба и стопанисување со станбен и деловен простор

АД за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор од значење за Републиката спроведува темелна, вонредна дезинфекција на сите социјални згради лоцирани низ целата територија на државата...

На повидок огромни економски штети – загрозени се 29 илјади работни места во угостителството

Претрпела пожари, земјотреси, светски војни. Сега Старата скопска чаршија повторно замре. Овојпат коронавирусот ги натера занаетчиите и претприемачите да си заминат дома и привремено да ги напуштат своите катчиња. Има...

Азески побарал од Хисарчиклиоглу да помогне во овозможувањето слободен проток на македонски производи кон Турција

Забраната што ја воведоа турските власти за влез на македонски транспортери во земјата, како дел од тамошните мерки за заштита од коронавирусот, сериозно ги погодува нашите компании кои вршат извоз...