КОД открива кои се луѓето од тајната служба и како по сведочењата УБК е клучниот виновник за организацијата на „Крвавиот четврток“

Во јули 2010, Цветанов поднесува оставка, а речиси истовремено владата го разрешува. Како в.д. директор е назначен Атанасовски. Има 26 години. За целото директорување, институцијата  не отвори покрупен случај, а...

КОД: Апсење на Мијалков и амнестија за 27 април 25.11.2018

https://www.youtube.com/watch?v=IDqKM5x7FdA&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1TU_ipMrmyL-rSQOdkVIgmfCoSiSDcEX2xBvZpMShG-4abXDxO-W-m3vQ

КОД: Бегството на Груевски и одговорност 18.11.2018

https://www.youtube.com/watch?v=M9MFjBmmG_E

КОД: Криминал со земјиште во Визбегово 11.11.2018

https://www.youtube.com/watch?v=BThLWoelgxs

КОД: Потрага по исчезнати бебиња 04.11.2018

https://www.youtube.com/watch?v=cYsrvfKqGvE

КОД: Убиство на Рузвелтова!

Од автомобил, со калашњиков, во центарот на Скопје како на филм - КОД го реконструира убиството на братот на Џељо, Наим Ајети и Антонио Парапулов –Тозо. Кој пукаше во членовите...

КОД: Психијатриска болница Демир Хисар 21.10.2018

https://www.youtube.com/watch?v=6JXHgBvxAMs&t=3s&fbclid=IwAR0Xkz22AXZ_hBovKHnFdjZzhmAZHb-3PkgoFJJ10qmy5v6iJ6xYgS8DUb8

КОД: Македонци вмешани во фудбалски местенки во Белгија 28.10.2018

https://www.youtube.com/watch?v=qfwMjMlsLjI&fbclid=IwAR15NCxthnNI41RMCk8SpDAHgo3ABZRrHSHczJbt0uOAmUg-Jx9iXMuOhQo

Зошто е нерешено убиство на Дилавер Бојку Леку?

Го видов убиецот и сето тоа веднаш го кажав во полиција, но тој ден по убиството заминал за Швајцарија- ова е тврдењето на синот на Дилавер Бојку Леку, кој пред...

КОД: ФЕНИ ограбен, но сите заинтересирани за него

Во вечерашното издание на КОД со своите мотиви за преземањето на ФЕНИ, прва изјава даде и Маркос Камхис, од компанијата Џи-Сол која веќе втор месец стопанисува со ФЕНИ откако го...