ЈАС, ДАНИЕЛ БЛЕЈК

Судбината се поигра со Даниел Блејк. Суровоста на државната бирократија го води во нов лавиринит од кој не гледа излез за себе и своето семејство... Режија: Кен Лоач ;Улоги: Дејв...

ЖЕНАТА НА МОЈОТ ЖИВОТ

Азад и Виан беа верени на само шестгодишна возраст без да знаат дали ќе се видат некогаш повторно но една златна паричка беше доволна за да се пронајдат. Љубовта ја...

ДЕНИ КОЛИНС

Дени Колинс е позната рок ѕвезда  со живот полн со жени, алкохол, турнеи и така со децении. Едно неочекувано писмо од неговиот идол доаѓа со задоцнување од цели 40 години....

ТИХИОТ ЗАЛИВ

Во северна Франција туристи исчезнуваат и двајца злогласни инспектори трагаат по нив. Во меѓувреме во две семејства од различни сталежи ќе се случи необична љубов која ќе им ги смрси...

НЕПОЗНАТА ДЕВОЈКА

Д-р Џени води мала клиника. Ѕвонењето во ноќта ќе донесе страшни вести изутрина. Непознатата жена на која и била потребна помош сега е мртва. Соочена со вина докторката тргнува во...

МАЖИ, ЖЕНИ И ДЕЦА

Група средношколци и нивните родители се обидуваат да се изборат со многуте начини на кои Интернет ги смени нивните лични односи, комуникацијата, погледот на нештата и нивната љубов. Режија: Џејсон...

ТЕРМИНАТОР: ГЕНЕЗИС

Војната помеѓу луѓето и киборгот сè уште не е завршена. Наредникот Кајл Рис  е среде нова и непозната верзија на минатото во кое гледа неочекувани сојузници, опасни нови непријатели и...

ГРАВИТАЦИЈА

За неа ова е прва а за него последна мисија во вселената. Една рутинска прошетка завршува катастрофално, губат контакт со Земјата, го трошат последниот кислород и последната надеж дека ќе...

ПРЕСМЕТКА НА ЛЕГЕНДИТЕ

И Били „Кид“ и Хенри „Рејзор“ еднаш беа на врвот, но 30 години подоцна треба уште еднаш да влезат во рингот за да видиме кој е навистина најдобар. Неочекуваното медиумско...

2001: ОДИСЕЈА ВО ВСЕЛЕНАТА

Станува збор за научно-фантастичен филм од 1968 година кој  се занимава со тематски елементи на човековата еволуција,технологија, вештачка интелигенција и вонземскиот живот, а е познат по научниот реализам, пионерските специјални...