ГОЛЕМАТА ТЕПАЧКА

Џери е воспитан според традиција стара еден век за да ги покаже своите вештини кога ќе дојде вистинскиот ден и големата тепачка... Режија: Роберт Клауз; Улоги: Џеки Џен, Кристин ДеБел...

ШЕРЛОК – УЖАСНАТА НЕВЕСТА

На крајот на 1895 година Шерлок и Вотсон имаат навидум едноставен случај. Кога убиствата продолжуваат се поставуваат нови прашања. Се самоуби ли невестата или го уби својот сопруг? Дали е...

МОЏИН – ИЗГУБЕНАТА ЛЕГЕНДА

Некои луѓе имаат специјална дарба, да патуваат меѓу царствата на живите и мртвите. Токму затоа токму тие се одбрани да ја најдат гробницата на монголската принцеза... Режија:Вуершан; Улоги: Кун Чен,...

ЉУБОВ НА ПРВА БОРБА

Летото на Арно поминува сосема мирно се додека не сретне девојка која е истовремено убава и воинствена, груба и нежна. Иако се сосема различни, ќе им се случи љубовна приказна...

АС ПИК, ЛОША СУДБИНА

Приказната е сместена во деведесеттите години од минатиот век и ги истражува последиците кои ги имаат протагонистите и трагедиите што ги носат овие луѓе. Режија: Драшко Ѓуровиќ; Улоги: Бранимир Поповиќ,...

ЗМИЈА И ЖЕРАВ: Уметноста на Шаолин

Осуммина Шаолин мајстори се исчезнати а еден млад воин има задача да ја сочува нивната книга од сите кланови кои се обидуваат да ја украдат... Режија:Чи-ВаЧен; Улоги: Џеки Џен, Нора...

МАГНУС: МОЦАРТ НА ШАХОТ

Магнус Карлсен, норвешки шаховски талент, станува велемајстор на 13 години и светски шампион во 2013 година. Во филмот е прикажан неговиот неверојатен пат до успехот. Режија: Бенџамин Ри; Улоги: Магнус...

НИЕ СМЕ МИЛЕРС

Се оди како подмачкано до оној ден кога Дејвид ќе го снајде голема неволја. Времето да најде решеније истекува и единствено чаре му е едно навидум обично семејство... Режија:Росон Маршал...

ПОКРАЈ БОУВИ: ПРИКАЗНАТА НА МИК РОНСОН

Мик Ронсон беше еден од оние кои го трасираа патот до ѕвездите на Дејвид Боуви. Приказната на легендарниот гитарист Ронсон многумина никогаш не ја слушнале, за убавите и лошите моменти,...

НЕВЕРОЈАТНИОТ БЕРТ ВОНДЕРСТОУН

Уличното шоу на Берт и Антон им донесе милиони и ги направи ѕвезди, но еден ден ќе стане досадно. Додека нивниот конкурент станува се по популарен, шансите двајцата да се...