ПОВИК

Искусната oператерка Џордан грешката ја чинеше еден живот. Наскоро ќе добие телефонски повик од киднапирана тинејџерка и за да ја спаси ќе се соочи со убиецот кој и го уништи...

ВИСОКО ДРУШТВО

Во Њујорк 1930та Боби Дорфман од Бронкс ќе си ја проба среќата во Холивуд минувајќи го патот од уличните банди до луксузните вили, сјајот и бедата на високото друштво и...

ДРУГАТА СТРАНА НА НАДЕЖТА

Калед е еден од многуте сиријски бегалци и ја живее истата судбина како нив, полна со расизам во сите облици, се додека еден соспственик на ресторан не му даде покрив...

АРТУР ЊУМАН

Кога на Валас Ејвори ќе му дојде преку глава од сопствениот живот, решението го наоѓа во нова кожа, нов живот и нова жена која го сака истото како него. Што...

ТРЕИНСПОТИНГ

Последиците од зависноста од хероин и дружењето со погрешна екипа ги водат на диво и неконвенционално патување шест антихерои низ Единбург. Еден од највлијателните филмови во деведесеттите. Режија: Дени Бојл...

БАТЛЕРОТ

Сесил Гејнс им служи на осум претседатели за време на неговoто работење како батлер во Белата куќа. За време на тие години движењето за граѓански права, Виетнам и други големи...

ДЕВЕРУШИ

Онаа на која уште од средно и се потсмеваа сега се мажи за типот по кој воздивнуваа сите  нејзини пријателки. Трите деверуши и идната невеста се подготвени за разуздана моминска...

МОЈАТА МАЈКА

Жена во средни години Маргарита  се наоѓа во криза поради работата и болеста на мајка си. Нејзината животна ситуација дополнително ја комплицира ќерка и со бурна адолесценција. Филмот е добитник...

НОЌТА Е НАША

Двајца браќа се на спротивните страни на законот на улиците на Њујорк. Едниот од нив  Боби Грин е меѓу два огна - руската мафија од една страна  и одбраната на...

ГРАДОТ НА ГРЕВОТ 2

Во град полн со гревови и  насилство каде што полицијата и криминалците не се разликуваат а улиците се смртоносни, приказните на силеџијата Марв, поранешниот фотограф Двајт и полицаецот Хартиган се...