НАЦИОНАЛНА КЛАСА

Бранимир Митровиќ- Флојд, голем љубовџија и уште поголем љубител на автомобилски трки подготвен е да направи се за да победи на својата најважна трка... Режија: Горан Марковиќ; Улоги: Драган Николиќ,...

СПЕЦИЈАЛНО ВОСПИТУВАЊЕ

Проблематичното минато и неизвесната иднина ги врзува сите нив на едно место- Казнено-поправен дом во кој во потрага по своето место под сонцето мораат да минат воспитен процес... Режија: Горан...

ПОРАКАТА ОД КИНГ

По ненадејно губење на сите контакти со неговата помала сестра, Џејкоб Кинг пристигнува во Лос Анџелес за  да ја пронајде. Набргу открива вознемирувачки докази зошто нејзиниот живот тргнал наопаку но...

ГОСПОЃАТА СЛОУН

Елизабет Слоун се наоѓа во светот на моќните политички боркери. Кога ќе се соочи со најсилната конкуренција во својата кариера почнува да сфаќа дека цената на победата е превисока... Режија:...

ЏЕНИ ИМА ПИШТОЛ

Една женa има необична молба до својот поранешен љубовник-бара помош за да го спаси својот сопруг од банда која сака да го убие... Режија: Гевин О'Конор ; Улоги: Натали Портман,...

ПАРИЗ –ТЕКСАС

Овој необичен филм раскажува за Травис, Американец целосно скршен од неуспехот на неговиот брак по што му се губи секаква трага.По четири години тој одеднаш се појавува, но како друг...

ЛЕГЕНДАТА ЗА ПЛАНИНСКИОТ ЧОВЕК

На двајца оддалечени браќа им претстои патување до викендичката во која одат да до избркаат натрапникот. Ненадејниот пожар ќе ги принуди да се зближат за да преживеат и да се...

СТОЛБОВИТЕ НА ЗЕМЈАТА

Столбовите на земјата (The Pillars of the Earth) е мини серија снимена според историјскиот  роман на американскиот автор Кен Фолет од 1989. година. Серијата ја следи приказната за изградбата на катедралата во Кингсбриџ во...