Вести Временска прогноза

Претежно сончево и студено – Временска прогноза за 18.1.2025

Претпладне студено со појава на магла по одделни котлини, а преку ден сончево со мала до умерена облачност.

Во Скопје, претпладне со услови за појава на магла, преку денот сончево и тивко со мала до умерена облачност.

Минималната температура ќе се движи во интервал од -9 до -2°C, а максимумот од 2 до 8°C.

Информација од утрово:

Минимална температура (во °C)

-9 Берово, -8 Попова Шапка, -6 Дебар, -5 Штип, Крива Паланка, -4 Струмица, Демир Капија, Кавадарци, Виница, Тетово, -3 Прилеп, Куманово, -2 Скопје-Петровец, Битола, Гевгелија, Маврови Анови, Крушево, -1 Скопје-Зајчев Рид, Велес, 0 Охрид, Претор.

Наврнат воден талог за изминатите 24 часа до 8 часот (во л/м²)

8 Кавадарци, 5 Пожар – Радовиш, 3 Тополчани, 1 Велес.

Висина на снежна покривка во 7 часот (во см)

54 Попова Шапка, 48 Маврови Анови, 31 Крушево, 22 Битола, 20 Дебар, 15 Тетово, 11  Штип, 10 Берово, 8 Демир Капија, 6  Прилеп, 3 Крива Паланка, Претор, 1 Струмица.

Температура на вода, измерена во 7.30 часот (во °C)

Охридско Езеро 7.0, Преспанско Езеро 2.5, Дојранско Езеро 5.6.

 Деталите во Телма МЕТЕО со Ирена Лазарова – Димитровска, во соработка со УХМР!

e-mail: [email protected]

https://www.instagram.com/telmameteo/

© 2020 Телевизија Телма. Сите права се задржани. Овој текст не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.

Поврзани содржини

ФОТО/ВИДЕО Кармина Бурана во Софија- Филхармонија заедно со бугарските и грчките колеги изведоа маестрално за стоечки овации

Дејан Дејан

Трамп бара половина од рудното богатство на Украина за да почнат заеднички бизнис-Telegraph објави детали од американската понуда

Дејан Дејан

Украина, но и нормализација на односите меѓу Москва и Вашингтон – Лавров и Ушаков пристигнаа во Ријад

Дејан Дејан

Користиме колачиња на нашата веб-страна за да ви го дадеме најрелевантното искуство со запомнување на вашите преференции и повторни посети. Со кликнување на „Прифати“, вие се согласувате да се користат колачиња. Прифати Прочитај повеќе