Вести Македонија

Универзитетот за туризам и менаџмент ја “избриша” Цвета Ристовска (член на ДКСК) од наставен кадар откако Телма ја праша Антикорупциска за нејзин можен судир на интерес

Вечерва Универзитетот за туризам и менаџмент ја отстрани сликата на Цвета Ристовска од списокот на наставниот кадар на кој Ристовска се наоѓаше повеќе од десет месеци по нејзиниот избор за член на ДКСК. Ристовска го водеше предметот за директорот на АНБ, Бојан Христовски, а дел од предметот беше и претставка за факултетската диплома на Христовска добиена на факултет и универзитет каде во тоа време дел од наставен кадар била токму Цвета Ристовска.

Откако Телма ја праша ДКСК за можен судир на интереси на Ристовска во предметот, Комисијата ги одмолча прашањата произлезени од информациите објавени на веб сајтот на ДКСК и на Универзитетот за менаџмент и туризам. Но, потоа прати ПДФ документ насловен како демант и тврдеше дека нема никаков судир на интереси без да објасни од каде им е таков заклучок и кој, како и кога ја спровел законската процедура за проверка на судир на интереси за Цвета Ристовска.

ДКСК тврдеше дека имале техничка грешка на нивниот сајт, а Универзитетот ја озбриша сликата на Ристовска од списокот наставен кадар.

Не даваат одговор, ама пишуваат демант. Како ДКСК за едно попладне провери дека нивната членка Цвета Ристовска нема судир на интереси за случај со диплома издадена од Универзитет за менаџмент и туризам-Скопје

© 2020 Телевизија Телма. Сите права се задржани. Овој текст не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.

Поврзани содржини

Зеленски ги разгледува деталите од разговорот со Трамп со неговите европски партнери

Дејан Дејан

Давитковски: Уставен суд легитимно ја поништи одлуката на Собранието

Дејан Дејан

Косово со забрана за увоз на пилешко месо од Бразил – причината е појава на птичји грип

Дејан Дејан

Користиме колачиња на нашата веб-страна за да ви го дадеме најрелевантното искуство со запомнување на вашите преференции и повторни посети. Со кликнување на „Прифати“, вие се согласувате да се користат колачиња. Прифати Прочитај повеќе