НЕКОИ ПОИНАКВИ ПРИКАЗНИ

„Некои поинакви приказни“ е омнибус составен од пет различни приказни со ист тематски круг. Темата е мајчинството и комплексните одлуки со кои се соочува една бремена жена. Секоја од петте...

ГЛАС

Филмот „Глас“ раскажува за тинејџер кој пристигнува во католички интернат, каде што им се противи на верските практики на училиштето. Учениците и наставниците го сметаат момчето за прилично чудно а...

КОНТАКТ

Драма за двајца отпадници, една луда жена и затвореник кои си ги спасуваат животите. Жана и Јанко се ослободени во ист ден, таа од психијатриската болница а тој од затвор....

СКОПЈЕ РЕМИКС

Филмот е составен од 9 приказни, сместени во Скопје, изработени од 10 еминентни македонски режисери. Секој од филмовите обработува посебна љубовна тема или нејзин аспект  начини. Еден од поважните елементи...

ЛУЃЕ БЕЗ ЗЕМЈА

Шеесет години по граѓанската војна во Грција и протерувањето на македонското население, филмот прави сеопфатен приказ на историските и политички околности кои доведоа до војната и последиците од неа, особено...

КОБРА

Ова е приказна за боречката легенда Шабан Трстена, единствениот спортист од Македонија што освоил олимписко злато и чијшто успех никогаш не бил признаен од политичарите и општеството. Режија: Игор Иванов...

НАЈУБАВИОТ ПОДАРОК

Сена веќе не верува дека ќе најде сродна душа, совршена кариера и среден живот. Во нејзиниот живот ништо не е под контрола, се до роденденската забава и познанството со Адам......

УБАВИЦАТА И ЅВЕРОТ

Филмска адаптација на светски познатата бајка за најмалата ќерка на еден трговец и мистериозниот ѕвер кои се вљубуваат. Режија: Кристоф Ганс; Улоги: Леа Сејдох и Винсент Касел https://www.youtube.com/watch?v=wRCrJz5OpFU  

И ПОНАТАМУ АЛИС

Алис има среќен живот и среќно семејство, се до дента кога ќе открие дека е болна. Болеста почнува да влијае на целото семејство, на нивните одлуки, но и на созревањето...

КНЕДЛИЧКА

Таа се вика Вилоудин но за мајка и е „Кнедличка“ и е се она што мајка и не е. Еден ден Вил се охрабрува и тргнува во неверојатна авантура на...