Резултати од прв изборен круг: Силјановска и Пендаровски во втор круг

Во вториот изборен круг се пласираат: Гордана Сиљановска Давкова 336.130 | 40,04% Стево Пендаровски 167.388 | 19,94% Останатите кандидати добија по:    Бујар Османи 113.361 | 13,50% Арбен Таравари 80.236 | 9,56% Максим Димитриевски 74.246 | 8,84% Билјана Ванковска Цветковска 37.646 | 4,48% Стевчо Јакимовски 7.719 | 0,92% Овие резултати … Продолжи со читање Резултати од прв изборен круг: Силјановска и Пендаровски во втор круг