Во војната во Украина досега е предизвикана материјална штета во вредност од над 350 милијарди евра

Германскиот канцелар Олаф Шолц оцени денеска дека обновата на Украина ќе биде предизвик за повеќе генерации за чие надминување ќе биде потребна комбинираната сила на меѓународната заедница. Зборувајќи на конференцијата во Берлин организирана со цел да се мобилизира меѓународна поддршка за реконструкцијата на Украина, кој Шолц го ко-организира со претседателката … Продолжи со читање Во војната во Украина досега е предизвикана материјална штета во вредност од над 350 милијарди евра