Земјоделците треба да се вмрежуваат и со други задруги, но и со Агро берзата

Земјоделците треба во својата дејност да гледаат бизнис, а во земјоделската задруга – поголема фирма во која се здружуваат заради заеднички интерес, советуваат агрономите. Игор Ивановски вели дека треба да се вмрежуваат и со други задруги, здруженија, но и со Агро берзата.

Драги Памуков, кој повеќе години е менаџер на задруга, пак, смета дека земјоделците имаат придобивки од задругите, но мора државата и понатаму да го поддржува и стимулира здружувањето во задруги.

Задругарството со години го промовира и државата како начин на унапредување и модернизирање на македонскиот аграр.

Сузана Мицева

Објавено на
© 2020 Телевизија Телма. Сите права се задржани.
Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.

СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ