Ветингот за судиите – забранет од меѓународната заедница?

Реизборот односно оценката на судиите дали заслужуваат да си ја задржат судиската тога, не била дозволена од меѓународниот фактор, тврди професорката Ана Павлова Данева која е дел од советот за реформи во судството. Данева ова го кажа како споредба со идејата за ветинг, односно контрола на полициските службеници најавена од министерот Спасовски. Данева смета дека … Продолжи со читање Ветингот за судиите – забранет од меѓународната заедница?