Топ тема на Ваша страна: Зошто текстилците се закануваат со отпуштање на над 5000 работници поради минималната плата?

Скржави газди или лоши услови за стопанисување? Зошто текстилците се закануваат со отпуштање на над 5000 работници поради минималната плата ? Не сакаат да скратат од профитот или не можат рентабилно да работат? Индустрија за профити и феудална експлоатација или перпективна гранка?

Во Топ Тема на Ваша страна дебата со Ангел Димитров, претседател на организација на работодавачи, Маријана Перковска, претседателка на текстилниот кластер и синдикалецот Љупчо Радевски.

Објавено на
© 2020 Телевизија Телма. Сите права се задржани.
Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.

Последни објави во Топ Тема на Ваша Страна

Оваа страница е изготвена со поддршка на американскиот народ преку Агенцијата за САД за меѓународен развој (УСАИД). Содржините и ставовите искажани на страницата се одговорност на ТВ Телма и не ги изразуваат ставовите на УСАИД и на Владата на САД.