Топ тема на Ваша Страна: Зошто „белата чума“ коси низ Источна Македонија (14.12.2018)

Зошто Белата чума ја нападна најмногу Источна Македонија. Од што се се разочарани младите ? Колкумина извадиле бугарски пасоши? Зошто никој ништо не презема? Има ли државата стратегија за да заживее Истокот?
За проблемот со иселувањето на младите од Источна Македонија дебатираат Горан Трајковски, градоначалник на Делчево, Ѕвонко Пеќевски градоначалник на Берово и претставниците на невладиниот сектор Ана Марија Теохарова, Викторија Кукушев и Елена Трандафилова.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ZfAMX9gZ7Uo&feature=youtu.be

Објавено на
© 2018 Телевизија Телма. Сите права се задржани.
Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.

Последни објави во Топ Тема на Ваша Страна

Оваа страница е изготвена со поддршка на американскиот народ преку Агенцијата за САД за меѓународен развој (УСАИД). Содржините и ставовите искажани на страницата се одговорност на ТВ Телма и не ги изразуваат ставовите на УСАИД и на Владата на САД.