Топ Тема На Ваша Страна: Злоупотреби на Акмис системот и реформи во судството (14.05.2018)

Судските архиви ја чуваат тајната за злоупотребите на Акмис системот за распределба на судските предмети. Во судски контролник прецизно забележани 250 рачно делени предмети во три години. Дали истрагата ќе дојде до вистината? Во кој правец тргнаа реформите во судството – дали политичките пазарења ги прегазија стручните решенија? Ќе стане ли СЈО дел од Јавното обвинителство? Носат ли решенијата на рати – квалитет ?

Дебата со судиите Лазар Нанев и Маргарита Цаца Николовска и универзитетскиот професор Ана Павловска Данева.

Објавено на
© 2020 Телевизија Телма. Сите права се задржани.
Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.

Последни објави во Топ Тема на Ваша Страна

Оваа страница е изготвена со поддршка на американскиот народ преку Агенцијата за САД за меѓународен развој (УСАИД). Содржините и ставовите искажани на страницата се одговорност на ТВ Телма и не ги изразуваат ставовите на УСАИД и на Владата на САД.