Топ Тема на Ваша Страна: Родова еднаквост (05.03.2018)

Меѓу стереотипите и реалноста – родовата еднаквост во македонското секојдневие. Која е позицијата на жената во македонското општество? Дали патријархалната матрица е се уште доминатна? За феминизмот и женскиот или машки шовинизам – вечерва во Топ Тема на Ваша страна дебата со Нина Ангеловска, Сузана Јошевска Анастасовска, Аделина Марку и Кристина Хаџи-Василева.

Објавено на
© 2018 Телевизија Телма. Сите права се задржани.
Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.

СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ