Топ тема на Ваша страна: Колку чинат државните Управни и Надзорни одбори? (11.05.2018)

Стотици невидливи функционери во управни и надзорни одбори за хонорари инкасираат до три милиони евра годишно. Институции и со по еден вработен имаат петчлени управни одбори. Механизми за управување и контрола или за вдомување заслужни партиски кадри? Неопходност или државно расипништво? Дебатираат Неда Малеска Сачмароска од Центарот за управување со кризи, министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски и пратеничката Невенка Стаменковска од редовите на ВМРО-ДПМНЕ

Објавено на
© 2020 Телевизија Телма. Сите права се задржани.
Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.

Последни објави во Топ Тема на Ваша Страна

Оваа страница е изготвена со поддршка на американскиот народ преку Агенцијата за САД за меѓународен развој (УСАИД). Содржините и ставовите искажани на страницата се одговорност на ТВ Телма и не ги изразуваат ставовите на УСАИД и на Владата на САД.