Топ Тема На ваша Страна: Кое е решението за признавање на МПЦ-ОА?

Грција на протести против употребата на името Македонија- грчкиот патријарх смирува: проблемите како што е прашањето за името со соседната држава, не се решаваат со протести.

МПЦ-ОА со компромис, не им пречи да се нарекуваат во православниот регистер само Охридска Архиепископија.

Дали решението на црковниот спор се затвара со решавањето на спорот за името? Дали следува денот Д за договор Заев Ципрас? Што ќе донесе крајот на неделава-компромис или уште едно одолговлекување? САД го бараат само финалниот чекор за влез во НАТО.

Гости во Топ Тема На ваша Страна професорите Љупчо Ристевски, Далибор Јовановски и Цане Мојановски.

 

Објавено на
© 2020 Телевизија Телма. Сите права се задржани.
Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.

Последни објави во Топ Тема на Ваша Страна

Оваа страница е изготвена со поддршка на американскиот народ преку Агенцијата за САД за меѓународен развој (УСАИД). Содржините и ставовите искажани на страницата се одговорност на ТВ Телма и не ги изразуваат ставовите на УСАИД и на Владата на САД.