Топ Тема на Ваша Страна: Извршители и принудна наплата (04/04.2018)

Кога и за еден денар долг извршителот ќе тропне на врата, долгот станува илјада пати поголе. И социјални случаи добиваат извршни решенија, а се случува и замена на матични броеви па извршителите тропаат на погрешна врата. Можат ли граѓаните да се спасат од наплата на големите суми на долг, од блокираните сметки? Дали измените во Законот за извршување ќе ја зголемат наплатата но и правата на граѓаните? Зошто извршителскиот тарифник се најде и на оценка на Уставниот суд?
Дебатираат Весна Деловска од Комората на извршители, Лилјана Илијевска од Канцеларијата на Народниот правобранител и Зоран Василевски адвокат и член на Левица.

Објавено на
© 2018 Телевизија Телма. Сите права се задржани.
Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.

Последни објави во Топ Тема на Ваша Страна

Топ Тема на Ваша Страна: Здравство (25.04.2018)

Топ Тема на Ваша страна: Задолжителна вакцинација – да или не (23.04.2018)

Вакцинација да или не? Повеќе доверба во лажни вести на Фејсбук, отколку на науката ?! Зошто расте недовербата во здравствениот...

Топ Тема на Ваша страна: Пи-ар статегијата на Владата (20.04.2018)

Револуција или само декларативна транспарентност на Владата? Каде завршува отчетноста, а почнува пропагандата? Зошто твитер и фејсбук се најомилените алатки...

Топ Тема на Ваша Страна: Дебата со Бујар Османи и Александар Николовски (18.04.2018)

Хан почуствува ,,добри вибрации ,, во Македонија но нагласи дека Владата треба да се фокусира на имплементација на реформите и...

Топ Тема на Ваша Страна: Криминално згаснувањето на Фени (16.04.2018)

Оваа страница е изготвена со поддршка на американскиот народ преку Агенцијата за САД за меѓународен развој (УСАИД). Содржините и ставовите искажани на страницата се одговорност на ТВ Телма и не ги изразуваат ставовите на УСАИД и на Владата на САД.