Топ Тема 4.11.2019: Бектеши: Јавна тајна е дека „црвената нафта“ се злоупотребува

Македонија се гуши. Но зошто се уште не е забрането екстра лесното гориво за домаќинството кое има 100 пати повеќе сулфати кои се опасни по здравјето? Што измерила мобилната лабараторија со која се пофали министерот Бектеши и казнила ли некого пазарната инпекција или полицијата? Во Македонија има над 400 илјади возила а владата ќе дели субвенции за плин за само 900 , зошто популизмот е побитен од сериозна грижа во борбата против загадувањето ? Зошто се уште траат протестите во Лабуништа-министерот вети но не ги укина каменоломите во овој крај. Вечерва во Топ Тема интервју со Крешник Бектеши Министер за економија. 

Објавено на
© 2019 Телевизија Телма. Сите права се задржани.
Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.

Последни објави во Топ Тема на Ваша Страна

Оваа страница е изготвена со поддршка на американскиот народ преку Агенцијата за САД за меѓународен развој (УСАИД). Содржините и ставовите искажани на страницата се одговорност на ТВ Телма и не ги изразуваат ставовите на УСАИД и на Владата на САД.