Топ Тема 31.01.2020

Дали јавниот интерес ќе надвладее наспроти бизнис интересите во урбанистичкиот хаос кој владеее во Скопје.

Иницијативата со која се бараше на конкурс да се одлучува што ќе се гради на атрактивната локација каде некогаш работеше поранешната фабрика Треска, не помина на вчерашната седница на општина Центар.

Ќе биде ставена на нова седница, но не се знае кога.

На оваа тема вечерва во студиото дебатираа Саша Богдановиќ, градоначалник на општина Центар, Мартин Пановски од асоцијација на архитекти, Ивица Јакимовски од градежната комора и архитектот Сара Симоска.

Објавено на
© 2020 Телевизија Телма. Сите права се задржани.
Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.

Последни објави во Топ Тема на Ваша Страна

Оваа страница е изготвена со поддршка на американскиот народ преку Агенцијата за САД за меѓународен развој (УСАИД). Содржините и ставовите искажани на страницата се одговорност на ТВ Телма и не ги изразуваат ставовите на УСАИД и на Владата на САД.