Топ Тема 27.11.2019

Визбегово се крена на нозе, и потерстираше против деца – пранешни штитеници на домот Ранка Милановиќ. Не стивнуваат реакциите, за тоа дали овој протест е вистинската слика на нашето општество, полно со предрасуди или е негрижа, себичност или ова е само изолиран случај. За овие дилеми, вечерва во Топ Тема, дебатираат Васка Бајрамовска, заменик правобранител, Душан Томчиќ, специјален советник во министерството за труд и социјална политика, Џабир Дерала од ЦИВИЛ, и Павле Богоевски, граѓански активист и поранешен пратеник.

Објавено на
© 2019 Телевизија Телма. Сите права се задржани.
Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.

Последни објави во Топ Тема на Ваша Страна

Оваа страница е изготвена со поддршка на американскиот народ преку Агенцијата за САД за меѓународен развој (УСАИД). Содржините и ставовите искажани на страницата се одговорност на ТВ Телма и не ги изразуваат ставовите на УСАИД и на Владата на САД.