Топ Тема 21.05.2019

Удрени темелите на новата тајна служба, вработените ќе ги бираат политичари. Тројца потпретседатели на СДСМ со спротивставено мислење за тоа каков лик да добие новата Агенција за национална безбедност.
И додека се расправа за надлежности на директорот на новата УБК и профилот на вработените во агенцијата, премиерот останува со големите овластувања во разузнавачката сфера.
Во Топ Тема со Снежана Лупевска Созен дебатираа пратеничката Фросина Ременска –Ташевски, поранешниот министер Павле Трајанов, универзитетскиот професор Александар Нацев и новинарот Миомир Серафиновиќ.

Објавено на
© 2019 Телевизија Телма. Сите права се задржани.
Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.

Последни објави во Топ Тема на Ваша Страна

Оваа страница е изготвена со поддршка на американскиот народ преку Агенцијата за САД за меѓународен развој (УСАИД). Содржините и ставовите искажани на страницата се одговорност на ТВ Телма и не ги изразуваат ставовите на УСАИД и на Владата на САД.