Топ Тема 18.03.2020

Бескаматни кредити и субвенции за придонеси од плата за најпогодените сектори се економските мерки на Владата за справување со кризата.

Дали ќе бидат доволна помош за стопанството?

Цените на храната замрзнати, прехранбени продукти има доволно – нема простор за паника смируваат трговците.

Во Топ тема со Наташа Стојановска за овие дилеми дебатираа министерот за економија, Крешник Бектеши, Стојко Пауновски од пазарната инспекција, Џемаил Даути од Стопанска комора на северозападна Македонија и Благица Петрески од Фајнанс Тинк.

Објавено на
© 2020 Телевизија Телма. Сите права се задржани.
Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.

Последни објави во Топ Тема на Ваша Страна

Оваа страница е изготвена со поддршка на американскиот народ преку Агенцијата за САД за меѓународен развој (УСАИД). Содржините и ставовите искажани на страницата се одговорност на ТВ Телма и не ги изразуваат ставовите на УСАИД и на Владата на САД.