Топ Тема 11.06.2019: Дали Македонија по 17 години конечно ќе спроведе попис на населението?

Толку сме, а не знаеме колку сме ? Дали Македонија по 17 години конечно ќе спроведе попис на населението ? Ќе остане ли најзначајната статистичка операција имуна на политички влијанија ? Што ново нуди предложената методологија и колку е таа политички инжињеринг, а колку статистички стандард? Како до реален попис?
Вечерва во Топ Тема дебата со: Апостол Симовски, директор на заводот за статистика и Дончо Герасимовски експерт за демографија.

 

Објавено на
© 2019 Телевизија Телма. Сите права се задржани.
Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.

Последни објави во Топ Тема на Ваша Страна

Оваа страница е изготвена со поддршка на американскиот народ преку Агенцијата за САД за меѓународен развој (УСАИД). Содржините и ставовите искажани на страницата се одговорност на ТВ Телма и не ги изразуваат ставовите на УСАИД и на Владата на САД.