Топ Тема – 10.09.2019

Од симбол за правдата – до резил за правото ? Кој го урна СЈО – Катица Јанева или политиката ? Дали отстапувањето на предметите е незаконски? Што ќе значи тоа за иднината на 20 процеси во судска постапка? Има ли право и правда со правен волунтаризам?
Во Топ Тема на овие прашања со Боби Христов дебатираа Гордан Калајџиев – универзитетски професор, Сашко Дуковски – адвокат и Маргарита Цаца Николовска, поранешен судија во Судот за човекови права во Стразбур.

Објавено на
© 2020 Телевизија Телма. Сите права се задржани.
Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.

Последни објави во Топ Тема на Ваша Страна

Оваа страница е изготвена со поддршка на американскиот народ преку Агенцијата за САД за меѓународен развој (УСАИД). Содржините и ставовите искажани на страницата се одговорност на ТВ Телма и не ги изразуваат ставовите на УСАИД и на Владата на САД.