Топ Тема 10.03.2020

Драматичен пад на цената на нафтата на меѓународните пазари. Тешки денови за светските берзи – обоени во црвено со рекордни падови. Светот го тресе коронавирусот. Туризмот на удар – авионите летаат без патници.

Во Македонија, туристичките агенции ги почуствуваа последиците од коронавирусот. Дали стопанството е исправено пред нова криза – каква е состојбата во македонската економија.

Вечерва во Топ Тема со Наташа Стојановска, за овие прашања дебатираа Данела Арсовска од  сојузот на стопански комори, Неби Хоџа од стопанската комора на северозападна Македонија, Зоран Јовановски од Стопанска комора на Македонија и Миле Бошков, Конфедерација на работодавачи.

Објавено на
© 2020 Телевизија Телма. Сите права се задржани.
Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.

Последни објави во Топ Тема на Ваша Страна

Оваа страница е изготвена со поддршка на американскиот народ преку Агенцијата за САД за меѓународен развој (УСАИД). Содржините и ставовите искажани на страницата се одговорност на ТВ Телма и не ги изразуваат ставовите на УСАИД и на Владата на САД.