Топ Тема 02.12.2019

Политика во Уставниот суд или политичка интервенцијаи притисоци врз работата на уставните судии? Што значи постапката за оценување на уставноста на законот со кој екс претседателот Иванов ги повлече помилувањата на осомничените од СЈО? Што ќе смени пак автентичното толкување иницирано во Собранието? За овие и многу други прашања, вечерва одговори дава универзитетскиот професор Гордан Калајџиев.

Објавено на
© 2019 Телевизија Телма. Сите права се задржани.
Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.

Последни објави во Топ Тема на Ваша Страна

Оваа страница е изготвена со поддршка на американскиот народ преку Агенцијата за САД за меѓународен развој (УСАИД). Содржините и ставовите искажани на страницата се одговорност на ТВ Телма и не ги изразуваат ставовите на УСАИД и на Владата на САД.