Топ Тема 01.11.2019

Каде завршуваат грантовите од Фонд за иновации. Реална помош за бизнисот како што тврди владата или испумпување на државни пари за партиски цели како што обвинува опозицијата.

Фондот за иновации го тресеа скандали со поделбата на парите. Обвинителството отвори истрага како се делеле грантовите. Менаџментот ги смени правилата на игра за да нема злoупотреби.

Дали буџетските пари се трошат за опрaвдани или партиски цели.

Вчерва во Топ тема на овие дилеми дебатираа, Јован Деспотовски, директор на фондот за иновации и Димче Арсовски од ВМРО-ДПМНЕ.

Објавено на
© 2019 Телевизија Телма. Сите права се задржани.
Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.

Последни објави во Топ Тема на Ваша Страна

Оваа страница е изготвена со поддршка на американскиот народ преку Агенцијата за САД за меѓународен развој (УСАИД). Содржините и ставовите искажани на страницата се одговорност на ТВ Телма и не ги изразуваат ставовите на УСАИД и на Владата на САД.