Резултати

Група A

   PWDLDIFFБодови
1Хрватска3300+176
2Белорусија3201+64
3Црна Гора3102-142
4Србија3003-90

Белорусија – Србија 35:30

Хрватска – Црна Гора 27:21

Хрватска – Белорусија 31:23

Црна Гора – Србија 22:21

Црна Гора – Белорусија 27:36 

Србија – Хрватска 21:24

 

Група B

   PWDLDIFFБодови
1Австрија3300+116
4Чешка3201+34
2Македонија3102-52
3Украина3003-90

Чешка – Австрија 29:32

Македонија – Украина 26:25

Чешка – Македонија 27:25

Австрија – Украина 34:30

Австрија – Македонија 32:28 

Украина – Чешка 19:23

 

Група C

   PWDLDIFFБодови
1Шпанија3300+296
2Германија3201+54
3Холандија3102-142
4Латвија3003-200

Германија – Холандија 34:23

Шпанија – Латвија 33:22

Латвија – Германија 24:32

Шпанија – Германија 33:26

Латвија – Германија 27:28

Холандија – Шпанија 25:36

 

Група D

   PWDLDIFFБодови
1Норвешка3300+146
2Португалија320104
3Франција3102+32
4Босна и Херцеговина3003-170

Франција – Португалија 25:28

Норвешка – Босна и Херцеговина 32:26

Португалија – Босна и Херцеговина 27:24

Франција – Норвешка 26:28

Босна и Херцеговина – Франција 23:31

Португалија – Норвешка 28:34

 

Група E

   PWDLDIFFБодови
1Исланд2200+124
2Унгарија2110+13
3Данска2011-11
4Русија2002-120

Унгарија – Русија 26:25

Данска – Исланд 30:31

Исланд – Русија 34:23

Данска – Унгарија 24:24

 

Група F

   PWDLDIFFБодови
2Словенија3300+96
1Шведска3201+134
4Швајцарија3102-102
3Полска3003-120

Словенија – Полска 26:23

Шведска – Швајцарија 34:21

Швајцарија – Полска 31:24

Шведска – Словенија 19:21

Швајцарија – Словенија 25:29

Полска – Шведска 26:28