Повеќе од половина од граѓаните не знаат дека постојат регулаторните тела АВМУ и АЕК

Граѓаните се задоволни од квалитетот на услугите за мобилен и интернет, а половина од анкетираните во изтражувањето на невладината „Евротинк“ рекле дека плаќаат прескапи услуги.

2/3 од 1200 прашани граѓани воопшто не слушнале за агенцијата за аудио и аудиовизуелни услуги, и агенцијата за електронски комуникации кои треба да им обезбедат поефтини и поквалитетни услуги, покажуваат резултатите од истражувањето на јавното мислење за работата на овие две регулаторни агенции.

Објавено на
© 2019 Телевизија Телма. Сите права се задржани.
Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.

СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ