Потрошувачите и компаниите своите спорови ќе ги решаваат преку Арбитражен совет

Потрошувачите и компаниите наместо да бидат изложени на судски трошоци – своите спорови ќе ги решаваат преку Арбитражен совет, објавија до Регулаторната комисија за енергетика.

По кои правила ќе одлучува Советот, од РКЕ се уште одредуваат. Арбитражниот совет ќе биде независно тело кое ќе се состанува по поднесен приговор.

Објавено на
© 2019 Телевизија Телма. Сите права се задржани.
Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.

СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ