Неизвесно е донесувањето на законот за одбрана, ВМРО-ДПМНЕ не се согласува да се измени името на армијата

Неизвесно е донесувањето и на законот за одбрана. Неколку месеци е во собраниска процедура, но не е ставен на гласање бидејќи нема обезбедено двотретинска поддршка.

Законот е значаен бидејќи со него се уредуваат обврските што Македонија треба да ги преземе со влегувањето во НАТО. ВМРО-ДПМНЕ не се согласува со законот да се измени и името на армијата, а СДСМ ги повикува да не го загрозуваат членството во НАТО.

Објавено на
© 2020 Телевизија Телма. Сите права се задржани.
Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.

СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ