КОД: Убиство на Рузвелтова!

Од автомобил, со калашњиков, во центарот на Скопје како на филм – КОД го реконструира убиството на братот на Џељо, Наим Ајети и Антонио Парапулов –Тозо.

Кој пукаше во членовите на Беланоца како што се нарекуваат братот, синовите, пријателите на Џелал Ајети , скопскиот лихвар застрелан пред 5 години ?

„Нема да се предадеме никогаш, има уште многу за војување се заколнаа тие на неговиот гроб“. Од каде името Беланоца со кое се идентификуваат жртвите и нивни пријатели?

 

Објавено на
© 2019 Телевизија Телма. Сите права се задржани.
Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.