Герила акција на ЦСУ против 100 нови згради во Расадник

Дрвјата во Расадник родија згради. Македонија е земја на чудата, чуда се случуваат секој ден насекаде околу нас, а нам ни останува само да се чудиме. Најчудно од сè е...

Без соодветна заштитна облека и во тешки услови работеле некогашните вработени во Охис

Првиот човек кој се врабиотил во погонот со линдан во Охис, Реџеп Ајраловски денеска е единствениот жив сведок. Вели го спасил животот на село , но деновите поминати работејќи со линдан...

Седум опции за развој Попова Шапка

Физибилити студијата нуди 7 опции за развој Попова Шапка, обелодени Министерот за економија Крешник Бектеши, откако студија вчера беше презентирана зад затворени врати. Најверојанто ќе се земе во предвид изборот...

Франција доставила предлог за нова методологија за преговори со ЕУ

Франција доставила предлог за нова методологија за преговори за членство на ЕУ, која очекува дека ќе биде усвоена најдоцна до март, по што Европскиот совет може повторно да се произнесе...

Чешките компании сметаат дека е подобро да им дадат работа на македонските компании, отколку да увезуваат работна сила

Недостигот на работна сила и ниската стапка на невработеност од само 2,6 отсто на Чешка и прави сериозни проблеми во делот на развој на стопанството. Текстилната индустрија веќе подолго време...

Заев: Со Буџетот инвестираме во човечкиот капитал

Нема предизборен поткуп на гласачи, со Буџетот инвестираме во  човечкиот капитал. Вака премиерот Заев го правдаше најгломазниот буџет до сега тежок 3,9 милијарди евра. Растат платите во здравството и образованието....

Протестите пред институциите се забрануваат заради безбедноста на функционери

Ова е атмосферата пред влада секој вторник и петок, кога протестираат работниците на Охис за своте плати. Владата проблемот не им го реши, ама не само нив туку сите кои...

Вработувањата во администрацијата ќе продолжат

Вработувањата во јавната администрација нема да се стопираат туку напротив тие ќе се зголемат . Министерот за информатичко општество Дамјан Манчевски не е информиран за колку вкупно огласи станува збор....

Одбрана не го дава центарот за обука на пилоти на шведскиот партнер за хеликоптерска итна помош

Центарот за обука на пилоти е формациски дел на армијата и не може да биде префрлен на приватен партнер за потребите на итната медицинска хеликоптерска помош. Министерката Шекеринска вели дека...

Македонија и Грција заедно ја реформират судската медицина

Поминаа два месеци откако македонски планинар загина искачувајќи го највисокиот врв на грчката планина Олимп. Неговите пријатели тогаш дадоа свои сведоштва дека нему му се слошило пред да падне во...