Топ Тема на Ваша страна: Интервју со Венко Филипче, министер за здравство (20.03.2019)

Закажан термин за министерот за здравство Венко Филипче во Топ Тема на Ваша страна. Кога граѓаните ќе ги почувствуваат промените во здравствениот систем? Брзата помош најбавно се реформира, дали јавно...

Топ Тема на Ваша страна: Реформи на УБК (19.03.2019)

Реформирана УБК или нов безбедносно раазузнавачки монструм !? Зошто едногласното – ЗА реформи, стана експертско – НЕ за предложениот концепт? Зошто се формираше ОТА, ако и новата УБК набавува своја...

Топ Тема на Ваша страна: Протести на опозицијата во соседството (18.03.2019)

Балканот под протести. Во Србија „Еден од пет милиони“ - опозицијата бара слободни медиуми и предвремени избори . Вучиќ им возвраќа: ,,На власт се доаѓа легитимно, а не со пили...

Топ Тема на Ваша страна: Лажни вести и медиумска култура (13.03.2019)

Трговија со органи, киднапирања на деца, антиваксери – лажни вести со сериозни последици. Кој ги креира, како се шират, но каква е медиумскате култура на корисниците? Во мноштвото непроверени информации,...

Топ Тема на Ваша страна: Нелегални градби на охридското крајбрежје и Матка (12.03.2019)

Препукувања преку медиумите меѓу струшкиот градоначалник Рамиз Мерко и министерот за транспорт и врски Горан Сугарески околу крајбрежјето на Охридското езеро. И локалната и централата власт сакаат да имаат контрола...

Топ Тема на Ваша страна: Закон за заштита од дискриминација (11.03.2019)

Кому и зошто му смета новиот закон за заштита од дискриминација? Зошто правата на ЛГБТИ заедницата предизвикуваат раздор? Битка за човекови права или насилтво врз традиционалните вредности? Кој од што...

Топ Тема на Ваша страна: Ќе биде ли 2019 економска година (06.02.2019)

Низ бројки рекорди: на странски инвестиции, раст на просечната плата, пад на вработеноста. Во реалноста крпен живот. Кога ќе дојде ветениот живот? По кого ќе удри камшикот за нереализираните капитални...

Топ Тема на Ваша страна: Абортусот – ексклузивно право на жената или рестриктивен закон (05.03.2019)

Абортусот –ексклузивно право на жената или рестриктивен закон што не и дава време на жената да размисли пред да абортира . Собранието  повторно со  дебата за и против во очи...

Топ Тема на Ваша страна: Професорска битка за иден претседател (04.03.2019)

Професорска битка за претседател на државата – прва шанса за Силјановска, втора за Пендаровски. Зошто партиите избраа непартиски кандидати додека меѓупариски брутално се конфронтираат? Дали претседателските избори ќе бидат тест...

Топ Тема на Ваша страна: Кој ги контолира лиценците на здравствените установи (26.02.2019)

Кобна операција во сала која нема дозвола за општа хирургија-смртта на 39 годишниот пациент предизвика многу прашaња? Кој и како ги контролира лиценците за работа на приватните здравствени установи? Зошто...