Топ Тема на Ваша страна: Закон за заштита од дискриминација (11.03.2019)

Кому и зошто му смета новиот закон за заштита од дискриминација? Зошто правата на ЛГБТИ заедницата предизвикуваат раздор? Битка за човекови права или насилтво врз традиционалните вредности? Кој од што...

Топ Тема на Ваша страна: Ќе биде ли 2019 економска година (06.02.2019)

Низ бројки рекорди: на странски инвестиции, раст на просечната плата, пад на вработеноста. Во реалноста крпен живот. Кога ќе дојде ветениот живот? По кого ќе удри камшикот за нереализираните капитални...

Топ Тема на Ваша страна: Абортусот – ексклузивно право на жената или рестриктивен закон (05.03.2019)

Абортусот –ексклузивно право на жената или рестриктивен закон што не и дава време на жената да размисли пред да абортира . Собранието  повторно со  дебата за и против во очи...

Топ Тема на Ваша страна: Професорска битка за иден претседател (04.03.2019)

Професорска битка за претседател на државата – прва шанса за Силјановска, втора за Пендаровски. Зошто партиите избраа непартиски кандидати додека меѓупариски брутално се конфронтираат? Дали претседателските избори ќе бидат тест...

Топ Тема на Ваша страна: Кој ги контолира лиценците на здравствените установи (26.02.2019)

Кобна операција во сала која нема дозвола за општа хирургија-смртта на 39 годишниот пациент предизвика многу прашaња? Кој и како ги контролира лиценците за работа на приватните здравствени установи? Зошто...

Топ Тема на Ваша страна: Злоупотреба на јавниот просотор и планирањето на Скопје (27.02.2019)

Дали и натаму се наградува дивеењето во просторот? Го гази ли профитот јавниот интерес и здравјето на граѓаните? Има ли политичка волја да се стави крај на примитивното планирање на...

Топ Тема на Ваша страна: Какви се условите во македонските затвори (25.02.2019)

Што се случи во затворот во Шутка? Кој кого испровоцира ? Што откри истрагата на Народниот правобранител? Какви се условите во македонските затвори. Интервјуа со заменик народниот правобранител Васка Бајрамовска...

Топ Тема на Ваша страна: Непотизам и партиски вработувања (20.02.2019)

Летаат откази на вработени роднини на функционери, но гладта за партиски вработувања не запира. Како власта ќе расчистува со непотизмот во своите редови? Кога Антикорупциската Комисија ќе ги стави на...

Топ тема на Ваша страна: Има ли закани од терористи на ИСИС во Македонија (19.02.2019)

Има предмети од радикални припадници на ИСИЛ ама нема уапсени терористи, има предупредување од Американската амбасада за нивните граѓани ама МВР не презеде никакви мерки за безбедност на своите граѓани....

Топ Тема на Ваша страна: Трка за претседател на државата (18.02.2019)

СДСМ и ДУИ трасираат пат за заеднички претседателски кандидат. ВМРО-ДПМНЕ одбра непартиски – во водството единство, меѓу членството поделеност. Дали идејата за консензуален кандидат е идеолошка или математичка? Стравува ли...