Топ Тема на Ваша Страна: Извршители и принудна наплата (04.04.2018)

Кога и за еден денар долг извршителот ќе тропне на врата, долгот станува илјада пати поголе. И социјални случаи добиваат извршни решенија, а се случува и замена на матични броеви...

Топ Тема на Ваша Страна: Функционални институции или по мерка на партиите (02.04.2018)

Институциите под лупа - правосудството, полицијата управните служби и натаму најпроблематични за граѓаните. Реформи за функционални институции или по мерка на партиите? Според партиски желби ли по примери на добри...

Иницијатива за заштитени подрачја во слив на река Брегалница, регионална дебата, Штип (28.03.2018)

Источна Македонија изобилува со природни убавини но само 0,03% се заштитени. До 2020 година се предвидува да бидат заштитени 13.000 хектари. Градоначалниците од овој крај сметаат дека бенефит за целиот...

Топ Тема на Ваша Страна: Дипломатите Малевски и Габер за преговорите со Грција (30.03.2018)

Дипломатите Огнен Малевски и Виктор Габер дебатираат за текот на преговорите и можноста за решавање на спорот со Грција. Дали процесот е пред самиот финиш? Дали меѓународните „тешкаши“ се вклучени...

Топ Тема на Ваша Страна: На жешко столче шефот на дипломатијата, Никола Димитров (27.03.2018)

Министерот за надворешни работи Никола Димитров на жешко столче во Топ тема на ваша страна. Македонија солидарна со Западот наспроти Русија – како ќе возврати Москва, а како Европа и...

Топ Тема на Ваша Страна: На жешко столче министерот Роберт Поповски (26.03.2018)

Се менуваат ли навики на арчење на народните пари од страна на владините министри? Колку отчетноста за „ситните пари“ соодветствува и со јавноста и јасноста и на големите тендери? Транспарентност,...

Топ Тема на Ваша Страна (23.03.2018)

Македонија и Грција, во ќорсокак или блиску до решение на спорот за името?Ш то ќе го вклучи алармот на меѓународните тешкаши да посредуваат? Фокусот на преговорите додека реформите чекаат. Дали...

Топ Тема на Ваша Страна: Интервју со Оливер Спасовски, прв човек на МВР (21.03.2018)

Интервју со министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски. За реформите во Законот за следење комуникации, за случајот со Беќир Асани, неразјаснети убиства, запалени автомобили, справувањето со корупцијата во редовите на...

Топ Тема на Ваша Страна: Собранието и реформските закони (19.03.2018)

Дали Собранието ќе стане кочничар на реформите? Има ли решение за надминување на опозицискиот бојкот и дали власта со носењето на законот за јазици го зголеми јазот за можен компромис?...

Топ Тема на Ваша страна: Правните аспекти на Законот за употреба на јазиците (16.03.2018)

Законот за употреба на јазиците заглавен во правен и политички лавиринт. Дали воопшто ќе стапи на сила? Има ли интегритет Уставниот суд да најде излез? Колку е пресудна оценката на...