Топ Тема на ваша страна 24.04.2019

Колку последните случувања во ИВЗ ќе влијаат на цензусот? Каде и како власта изгуби 190 000 гласови од локалните до изборите за претседател за само две години? Наместо преспански договор...

Топ Тема на Ваша Страна 22.04.2019

https://youtu.be/3fCXMvXYpAg

Топ Тема на Ваша страна 17.04.2019

https://youtu.be/z8ldtzF3rjU

Топ Тема на Ваша страна 16.04.2019

https://youtu.be/xjVQgZYuNaU

Топ Тема на ваша страна: Претседателскиот кандидат Стево Пендаровски на жешкото столче

Претседателскиот кандидат на СДСМ и коалицијата, Стево Пендаровски, на жешко столче во Топ Тема на ваша страна . Како ќе ја оствари паролата ,,Преседател на сите граѓани,,? Ќе успее ли да...

Топ Тема на ваша страна: Анализа на анкетата за рејтингот на кандидатите за Претседател

Во Топ Тема на ваша страна,  беа претставени резултатите од анкетата на јавното мислење, која за потребите на Телевизија Телма ја изработија Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) и Институтот...

Топ тема на ваша страна: Кристално чисти избори – најголем предизвик за Државната изборна Комисија

Кристално чисти избори – најголемиот предизвик за Државната изборна Комисија. Како резултатите од гласањето ќе се објават побрзо? Најскапиот глас - гласот на дијаспората. Кои се можни решенија? Финансирањето на...

Претседателскиот кандидат Блерим Река на жешкото столче во Топ Тема на ваша страна

Интервју со претседателскиот  кандидат, Блерим Река. Во Топ Тема на Ваша страна, на жешко столче, тој одговараше на прашањата на  Снежана Лупевска Созен и новинарите Билјана Секуловска, Џелал Незири и Маријан...

Прва дебата на претседателските кандидати (04.04.2019)

Претседателските кандидати Силјановска, Пенадовски и Река за прв пат се соочија на Телма. На четвртиот ден од кампањата тие жестотко ги судрија ставовите околу преспанскиот договор, Законот за СЈО, но...

Прва дебата на кандидатите за Претседател – на Телма во 19.15

Блерим Река, Гордана Силјановска Давкова, Стево Пендаровски, очи во очи на Телма во првата претседателска дебата. Тројца кандидати, три различни концепти, само еден победник. Како и со кои приоритети Река,...