Топ Тема На Ваша Страна: Интервју со министерот за култура, Роберт Алаѓозовски (14.02.2018)

Годишната програма на Министерството за култура предизвика бура од рекации: Нелојална конкуренција , стимулирање на непознати фирми - реагира Македонската асоцијација на издавачи. Конфликт на интереси на членовите на комисиите...

Топ Тема на Ваша Страна (05.02.2018)

Грчкиот национализам се излеа на pлоштадот Синтагма. Дали зад протестoт се крие грчката опозиција или црковниот клер? Колку тоа ги поткопува шансите за можно решение на спорот за името? Дебатираат...

Топ Тема на Ваша Страна: Интервју со Бујар Османи (02.02.2018)

Оптимисти, реалисти , песимисти – какви се шансите за решение на спорот за името одмрзнување на препораката и добивање да тум за преговори со ЕУ? Ќе се најде ли Македонија...

Топ Тема на Ваша Страна: Закон за амнестија (07.02.2018)

Речиси 800 затвореници деновиве излегуваат на слобода. Не може амнестијата да важи за едни а за други не тврди адвокатот Сашо Дуковски и бара да се преиспита Уставноста на Законот...

Топ Тема на Ваша Страна: Закон за употреба на јазиците (31.01.2018)

Над 35.000 амандмани на ВМРО-ДПМНЕ ја поставија дилемата и пред уставните експерти: Донесен ли е или не Законот за употреба на јазиците ? Треба ли Собранието да расправа за амандманите...

Топ Тема на Ваша страна: Интервју со Хиристијан Мицкоски, лидер на ВМРО-ДПМНЕ (12.01.2018)

Интервју со лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, з аактуелните случувања во партијата и државата. https://youtu.be/nU_8GsxM35g

Топ Тема На Ваша Страна – Спорот со името со Грција (10.01.2018)

Новата генерација политичари во Македонија и Грција пред историска шанса. Ќе го искористат ли Заев и Ципрас геополитичкиот предизвик и ќе продолжат по новиот балкански курс? Зошто се распали грчката...

Топ Тема на Ваша Страна – Бадникарски поворки (09.01.2018)

https://youtu.be/wFUR5uQHIKI

Топ тема на Ваша страна: Интервју со проф. Гордана Сиљановска Давкова – Ќе се менува ли Уставот? (21.05.2018)

Вечерва во Топ Тема на Ваша Страна интервју со професорката Гордана Сиљановска Давкова. Ги коментираме пресудите: Ослободителна за премиерот Заев во „Поткуп“. Две години затвор за екс премиерот Никола Груевски...

Топ тема на Ваша страна: Ќе се реализира ли „Република Илинденска Македонија“? (21.05.2018)

Дали Владата игра само на една карта, на се или ништо? Можно ли е решение од кое Грција и Македонија ќе излезат како победници? Дали ЕУ навистина е заинтересирана за...