Топ Тема на Ваша Страна: Интервју со Оливер Спасовски, прв човек на МВР (21.03.2018)

Интервју со министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски. За реформите во Законот за следење комуникации, за случајот со Беќир Асани, неразјаснети убиства, запалени автомобили, справувањето со корупцијата во редовите на...

Топ Тема на Ваша Страна: Собранието и реформските закони (19.03.2018)

Дали Собранието ќе стане кочничар на реформите? Има ли решение за надминување на опозицискиот бојкот и дали власта со носењето на законот за јазици го зголеми јазот за можен компромис?...

Топ Тема на Ваша страна – Анкета: Како граѓаните ја оценуваат работата на Владата (28.05.2018)

Граѓаните ја оценуваат Владата по една година мандат. Во која насока Владата на Зоран Заев ја води државата, позитивна или негативна? Кои министерства се најдобри, а кои се најлоши? Кои...

Топ Тема на Ваша страна: Правните аспекти на Законот за употреба на јазиците (16.03.2018)

Законот за употреба на јазиците заглавен во правен и политички лавиринт. Дали воопшто ќе стапи на сила? Има ли интегритет Уставниот суд да најде излез? Колку е пресудна оценката на...

Топ Тема на Ваша Страна: Како работи Собранието (14.03.2018)

Парламент без парламентаризам. Зошто реформската агенда заглави во коалициските пазарења за законот за јазици? Анализа како работи Собранието - расчекор меѓу изборните ветувања и праксата. Вечерва во Топ Тема на...

Топ Тема на Ваша Страна: Интервју со Илија Гечев, сопственик на „ИГМ трејд“ (13.03.2018)

Интервју со Илија Гечев сопственикот на фабриката ИГМ Трејд од Кавадарци . Во фабриката пред пет и пол години смртно настрада 24-годишниот Александар Ташев, а две години подоцна во истата...

Топ Тема на Ваша Страна: Анкета – Колку граѓаните учествуваат во носењето на одлуки (09.03.2018)

Граѓаните се гневни заради високите патни трошоци и платите на пратениците. Ова го покажува новата анкета на Телма и МЦМС која испитува и колку граѓаните учествуваат во носењето одлуки. Референдуми...

Топ Тема на Ваша Страна: Антикорупциска комисија (07.03.2018)

Антикорупционерите во оставка, но кој ќе ги наследи? Ќе се смени ли моделот на нивни реизбор или повторно ќе бидат ставени под владина закрила? Кои скандали ги тресеа низ децениите?...

Топ Тема на Ваша страна: Сите советници на премиерот Зоран Заев (07.05.2018)

Од изолација во Танушевци, екс-пратеникот и командант на ОНА Џезаир Шаќири Хоџа - советник во  канцеларијата на Премиерот. Поранешни пратеници кандидати за челници на независни тела. Како се крои кадровската...

Топ Тема на Ваша Страна: Родова еднаквост (05.03.2018)

Меѓу стереотипите и реалноста – родовата еднаквост во македонското секојдневие. Која е позицијата на жената во македонското општество? Дали патријархалната матрица е се уште доминатна? За феминизмот и женскиот или...