Топ тема НВС – Кои се обврските на Македонија по поканата за НАТО?

Во Топ тема на Ваша страна интервју со генерал потполковник Методија Величковски, началник на генералштабот на АРМ, а од Брисел интервју со министерката за одбрана Радмила Шекеринска и Џејмс Мекеј...

Топ тема НВС од Брисел – Македонија доби покана за членство во НАТО (11.07.2018)

По десет години од Букурешт, Македонија добива покана за почеток на пристапни преговори за членство во НАТО. Гледајте Топ Тема на Ваша страна од Брисел со Боби Христов и Сања...

Топ тема НВС: Интервју со Христијан Мицкоски претседател на ВМРО-ДПМНЕ (05.07.2018)

Лидерот на опозицијата Христијан Мицкоски вечерва во Топ тема на ваша страна. Дали ВМРО-ДПМНЕ ќе и приреди “жешко лето“на власта? Изгради ли опозицијата конечен став за референдумот или оди на...

Топ Тема на Ваша Страна: Судски реформи (04.07.2018)

Судските реформи никако да ги видиме во пракса – најбитниот услов за добивање датум за преговори со Европската Унија вечно заглавен. Заев вети чистка и реизбор но тоа не се...

Топ Тема на Ваша страна: Интервју со министерот за здравство Венко Филипче (02.07.2018)

Кои реформи се итно неопходни во јавното здравството, ќе се зголемат ли платите на здравствените работници, ќе добијат ли пациентите подобри здравствени услуги? Се очекува конечниот проект за изградба на...

Топ тема НВС – Каков ќе биде патот до членство во НАТО? (29.06.2018)

Поканата од НАТО во јули е сигурна, членството ќе зависи од Договорот за името. Македонија ја очекува работно лето – пристапни преговори со НАТО и скрининг од ЕУ. Колку е...

Топ Тема на Ваша Страна: Македонија доби датум, што значи тоа? Кои се пораките? Во живо од Брисел ( 27.06.2018)

Одлука за почеток на преговори или најава? Што доби Македонија од Советот на министри. Кои се следните чекори? Како течеа инфаркт преговорите? Интервјуа со Еврокомесарот Јоханес Јан и минстерката за...

Топ тема НВС – Како референдумот за името стана клуч за влезот во ЕУ и НАТО? 25.06.2018

Европската Унија на тест – ќе го одржи ветувањето или ќе го минира Договорот за името? Кој го омекнува срцето на францускиот претседател Макрон? Кои опции за Македонија се на...

Топ Тема на Ваша Страна: Како до референдум за договорот со Грција (22.06.2018)

Дебата околу реферндумот на кој граѓаните треба да се изјасната околу договорот за решението на спорот со името со Грција. Гости во Топ Тема на Ваша Страна се Александар Новаковски,...

Интервју со министерот Никола Димитров

Министерот за надворешни работи Никола Димитров вечерва во Топ тема на ваша страна за сите дилеми околу Договорот со Грција. Може ли националистите во Македонија и Грција да ја закопаат...