Топ Тема на Ваша страна – интервју со Никола Тодоров (21.09.2018)

„ЗА“ НАТО и ЕУ, а против Договорот со Грција - Никола Тодоров ја разбранува и ВМРО-ДПМНЕ и јавноста. Дали неговиот став е спротивставување на неодлучната политика на Мицкоски и тивкиот...

Топ Тема На Ваша Страна: Искуствата на регионот од пристапувањето во НАТО и ЕУ (20.09.2018)

Голем пресврт на Балканот со договорот од Преспа. Кој е влогот не само на Македонија, туку и на Европската унија и на САД да успее референдумот. Хрватска и Словенија искусни...

Топ тема на Ваша страна – Кои се сценаријата за Договорот по референдумот?

Референдумот го помина тестот на уставноста. Дали е тоа крај на уставно - правните дилеми и предизвици. Кои се постреферендумските сценарија за спроведување на Договорот со Грција? Во Топ Тема...

Топ Тема на Ваша Страна: Аналитичарите околу посетите на странските дипломати и нивното влијание кај граѓаните (17.09.2018)

Што ќе одлучат македонските граѓани на 30 Септември? Колку странските дипломати ќе ги убедат за референдумското ЗА? Ќе превагне ли повикот на Заев за Европска Македонија или поклонот на колена...

Топ тема НВС: Чии аргументи ќе бидат пресудни за граѓаните на референдумот? (14.09.2018)

Позиционирањето на ВМРО-ДПМНЕ – бегање од одговорност или скриен бојкот? До кого допираат пораките на политичката и дипломатска елита? Договорот од Преспа пресврт на Балканот - има ли Македонија други...

Топ Тема на Ваша страна: Интервју со потпретседателот на ВМРО – ДПМНЕ, Митко Јанчев ( 12.09.2018)

Во Топ Тема на Ваша Страна потпретсeдателот на ВМРО-ДПМНЕ, Митко Јанчев, кој за разлика од неговата партија има став и вели дека треба да се гласа на референдумот ... Дали...

Топ Тема На Ваша Страна: Различно толкување на одредбите од Договорот за името (10.09.2018)

За, против или бојкот? Зошто и како различно се толкуваат клучните одредби од договорот со Грција? Референдумските дилеми под лупа. Во Топ Тема на Ваша страна дебата со: Ѓорѓи Спасов,...

Топ Тема на Ваша страна: Какво ќе биде влијанието на дипломатската треска за референдумот (07.09.2018)

За посетите на Столтеберг, Курц и Меркел и нивната отворена поддршка за референдумот како и за пораките до граѓаните за масовност дебатираат новинарите Горан Момировски, Борјан Јовановски и Катарина Синадиновска...

Топ Тема на Ваша Страна: Анкета за референдумот за името (05.09.2018)

Во Топ Тема на Ваша страна најновата анкета на Телма. Клучното прашање е: Дали ќе излезете на гласање на 30 септември? Колку ќе гласаат за или против, а колкумина се...

Мнозинство од граѓаните – 57,8% ќе излезат на референдумот

Речиси 58 проценти од граѓаните ќе гласаат на референдумот за името. Ова го покажа новата анкета што за Телма и МЦМС во соработка со Инситутот за демократија - Социетас цивилис,...