Интервју со Душан Гајиќ, дописник на РТС од Брисел

Интервју со Душан Гајиќ, дописник на РТС од Брисел   https://youtu.be/bWvKHmZAQ5U

Cветски метрополи одржуваат хигиена со македонски еко – возила Green Machines

Светски метрополи одржуваат хигиена со македонски еко - возила. Македонски „зелени технологии“ - Еуро Фокус во погоните на Green Machines на велешки Брако. Новите иновации се поддржани и од ФОндот...

Еврофокус: Што следува по одлуката на ЕК за одобрување на почеток на преговори?

https://youtu.be/4JGI8-usQDA

Еврофокус 20.03.2020

https://youtu.be/7YnW67OfjnM

Еврофокус: ЕУ со доцнење се мобилизира против Ковид-19

Иако принципот на солидарност е еден од основните столбови на кои почива Европската Унија, Брисел и покрај координациите кои почнаа уште на почетокот на февруари, дури неделава преку видео- конференциски...

Еврофокус: Интервју со италијанскиот амбасадор Карло Ромеро

Италијанскиот амбасадор во Македонија, Карло Ромеро, во интервјуто за емисијата "Еврофокус" зборува за тешката ситуација во борбата против корона вирусот во неговата земја, за надчовечките обиди на медицинските работници да...

Еврофокус: Италијанското искуство со Ковид 19 предупредување за европските земји во борбата против корона вирусот

Со затворени граници и карантин на милиони луѓе, Европа се обидува да се справи со пандемијата корона вирус. Никој засега не може да каже колку долго ќе трае здравствената криза...

Еурофокус 06.03.2020: Дали најавите за доделување датум ќе ја вратат надежта за реални европски перспективи?

Последните анкети сугерираат голем пад на евроентузијазмот. Дали најавите за доделување датум ќе ја вратат надежта за реални европските перспективи? Дали новата методологија нуди одржлив пат за преговори без непринципиелни...

Еуро Фокус 28.02.2020

https://youtu.be/ThBbN6KzGbQ

Еурофокус 21.02.2020

https://youtu.be/mi6kLl1WJWo