Еврофокус 30.04.2020

Човековите права во време на вонредни мерки за заштита од пандемијата со Ковид 19. Македонија, со Грција и Бугарија меѓу 48 земји во светот со висок ризик од уназадување на демократијата. Во ова издание на Евро Фокус две анализи:

„Западен Балкан во време на глобалната пандемија“ – Советодавната група за јавни политики Балкан во Европа, со седиште во Белград

Дали Ковид -19 ја доведува демократијата во ризик ? – ВиДем Институт при Универзитетот во Гетеборг

Во студиото дебата со : Зоран Нечев, раководител на Центар за ЕУ при ИДСЦС и претставник на BiEPAG ; Зоран Дранговски, претседател на Здружение на млади правници и д-р Катерина Колозова, универзитетски професор по студии на политики.

Објавено на
© 2020 Телевизија Телма. Сите права се задржани.
Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.

СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ